براعم المستقبل ahlamontada.com
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

براعم المستقبل ahlamontada.com

ثقافى - اجتماعى - تعليمى - دينى
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الارز با للبن

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
بنت الوادى
مشرف
مشرف
بنت الوادى


عدد المساهمات : 462
نقاط : 1243
تاريخ التسجيل : 07/01/2010

طريقة عمل الارز با للبن Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الارز با للبن   طريقة عمل الارز با للبن Emptyالإثنين فبراير 01, 2010 1:34 pm



var tmp;
tmp = document.getElementById('NewsBoxflag');
if(tmp)
{
if(tmp.value == 0)
{
tmp.value = 1;

document.write('');
document.write('');
document.getElementById('NewsBoxarab').innerHTML = document.getElementById('arabybox').innerHTML;
var km_referer='';
jsFile="http://www.arabysyndication.com/script/adRequest.js?adSpaceAuth=AQRGpdDv6R0frHCeIVrKjK%2CdXKc0q55oU4l8CCQR2f12&category="+OAS_sitepage+"&referer="+km_referer+"&tc=000000&dc=8A8A8A&lc=914ABA&bgc=E4BEF7&brc=D5D5D5&brz=0";
document.write('');
document.write('
');

}
}

الأرز باللبن




المقادير






-كيلو لبن
-سكر من كوب لكوبين او اكثر حسب رغبتك

هنا يمكن الفرق ( المالكي يضع ماء ورد حوالي نقطه فقط علي كل الكمية )

-فنجان قهوة ارز مصرى

-5 ملاعق كبيره قشطه بلدى

-ملعقتين نشا او حسب ما ياخد كيلو اللبن حتي يتماسك و يغلظ قوامة

- مكسرات زى ما تحبى او اللى موجود عندك


طريقة التحضير:


نغسل الارز جيدا ثم نضعه على النار مع كوب ونصف ماء


طريقة عمل الارز با للبن 5-1



حتى ينضج تماما مع الاستمرار فى التقليب و زيادة الماء كلما نقص حتي لا يلصق بالحلة


طريقة عمل الارز با للبن 4-1


ثم بعد نضج الارز تماما نضيف السكر و اللبن
نستمر فى التقليب بين وقت لاخر
و لما اللبن و الارز يبدا بالسخونه و قرب للغليان
نضيف النشا المذاب في ماء
حتي يتكاثف الخليط و يتخن و يسمك
مع الاستمرار بالتقليب
ثم نضيف القشطة و نقلب
ثم نطفي النار و نضيف نقطه ماء الورد او زيت ورد فقط نقطه او نقطتين لا اكثر
ثم نقلب و هو مطفي حتي يتجانس الخليط


طريقة عمل الارز با للبن 3-2

و يصب بالاطباق فورا و يترك ليبرد خارج الثلاجه و ثم ندخله الثلاجه و عند التقديم يزين بالمكسرات و القشطه و العسل و حسب الرغبة


طريقة عمل الارز با للبن 2-2
الصور منقوله لك حتي تري اختي الطريقه
و انما الطريقه فهي طريقتي فانا دائما اسويه هكذا
و كل اللي يذوقه يقلي زي المالكي بالظبط و زي اي محل ارز بلبن
و ليس مصنوع في البيت
و اهم شيئ لا تكثفيه جامد يعني يا دوب كثافه اقل من كثافه المهلبيه
حتي عند المالكي هتلاقي الارز طري و ليس متجمد طريقة عمل الارز با للبن 012
و الاحلي تسويه بلبن جاموسي علشان فيه قشطه كتير
اذا مش عندك قشطه بيكفي لبن جاموسي طريقة عمل الارز با للبن 087
يلا طبقيه و احكي لي طلع معاكي ازاي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عبيطة بس جدعة
مشرف
مشرف
عبيطة بس جدعة


عدد المساهمات : 593
نقاط : 915
تاريخ التسجيل : 06/02/2010

طريقة عمل الارز با للبن Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الارز با للبن   طريقة عمل الارز با للبن Emptyالسبت فبراير 06, 2010 4:43 pm

مشكووووووووووووووووورة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الارز با للبن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل الفلافل
» طريقة عمل تورتة الجيلى
» طريقة عمل لقمة القاضى
» طريقة الفول الحراتى0
» طريقة عمل الحواوشى المصرى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
براعم المستقبل ahlamontada.com :: مطبخ حواء-
انتقل الى: